Ηπειρωτικο πρωινο

Δράση για την Ήπειρο

Το «Ηπειρώτικο Πρωινό», μια πρωτοβουλία για την ανάδειξη της Ηπείρου σε μοναδικό γαστρονομικό προορισμό.

Ηπειρώτικο Πρωινό-Δράση για την Ήπειρο

Τι είναι το «Ηπειρώτικο Πρωινό»

Το «Ηπειρώτικο πρωινό» γεννήθηκε μέσα από ένα μακρόπνοο πρόγραμμα της Περιφέρειας Ηπείρου.

Πρόκειται για μια πρωτοποριακή σύμπραξη με ειδικούς από τους χώρους της πανεπιστημιακής έρευνας και των τουριστικών επιχειρήσεων με στόχο ο γαστρονομικός πλούτος της Ηπείρου να εξελιχθεί άμεσα σε ουσιαστικό μοχλό τουριστικής ανάπτυξης.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και οι επιχειρήσεις Grand Forest Metsovo και ΑΝΟΣΤΡΟ, συνδύασαν τις τεχνογνωσίες τους για να χαρτογραφήσουν αναλυτικά την ηπειρώτικη διατροφική παράδοση. Κατόπιν, δημιούργησαν ένα σύγχρονο ψηφιακό μέσο που προσφέρει μια μοναδική εμπειρία, ένα απολαυστικό ταξίδι στην Ήπειρο και τον πολιτισμό της μέσω της γαστρονομίας της.

Εδώ, στο «Ηπειρώτικο πρωινό», ο επισκέπτης ξεναγείται στα μυστικά της ηπειρώτικης γαστρονομικής παράδοσης μέσω μιας ανεκτίμητης συλλογής επιλεγμένων παραδοσιακών συνταγών, όπως έχουν μεταφερθεί ατόφιες από στόμα σε στόμα και από γενιά σε γενιά.

Πώς θα μυηθείτε στα μυστικά της παραδοσιακής ηπειρώτικης κουζίνας από το σπίτι;
Ανακαλύψτε
Ηπειρώτικο Πρωινό-Ταξίδια μνήμης μέσω της γεύσης και της τεχνολογίας

Ταξίδια μνήμης μέσω της γεύσης και της τεχνολογίας

Η γαστρονομία αποτελεί σημαντικό κομμάτι της ιστορίας και της κουλτούρας κάθε τόπου. Η γνωριμία με αυτήν έχει τη δύναμη να αναβαθμίσει τη συνολική εμπειρία ενός ταξιδιώτη και να αναδείξει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του τόπου αυτού. Μπορεί, επίσης, να προσελκύσει ένα πιο εξειδικευμένο κοινό που αγαπά τον θεματικό τουρισμό, όπως είναι οι λάτρεις της τοπικής γαστρονομίας.

Εντωμεταξύ, οι τεχνολογικές εξελίξεις έχουν αναδιαμορφώσει αισθητά τους τρόπους συνδιαλλαγής και αλληλεπίδρασης των τουριστών με τις επιχειρήσεις και τους προορισμούς. Οι τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνίας είναι πια ένας καταλυτικός παράγοντας για την αύξηση της αναγνωρισιμότητας και της ανταγωνιστικότητας των τουριστικών προϊόντων και brands.

Στο πνεύμα της εποχής και με το βλέμμα στο μέλλον, η Περιφέρεια επιστράτευσε την καινοτομία και τις σύγχρονες τεχνολογίες μέσων και μεθόδων επικοινωνίας για να αναδείξει την Ήπειρο σε μοναδικό γαστρονομικό προορισμό.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για την ηπειρώτικη γαστρονομία πριν επισκεφθείτε την Ήπειρο;
Μάθετε
Ηπειρώτικο Πρωινό-Από την ηπειρώτικη γη σε όλον τον κόσμο

Από την ηπειρώτικη γη σε όλον τον κόσμο

Ο γαστρονομικός τουρισμός της Ηπείρου βρίσκεται ακόμη σε πρώιμο στάδιο. Το «Ηπειρώτικο πρωινό» είναι μια προσπάθεια της Περιφέρειας για τη ραγδαία εξέλιξη και προσαρμογή του στις ανάγκες του παγκόσμιου σύγχρονου ταξιδιωτικού κοινού. Για να το πετύχει, βασίζεται στην πλούσια και ιδιαίτερη γαστρονομική παράδοση του τόπου και στη δύναμη που διαθέτουν οι νέες τεχνολογίες να κάνουν την υδρόγειο μικρότερη και τον κόσμο μια γειτονιά.

Η μαγιά, λοιπόν, υπάρχει και είναι εξαιρετικά δυνατή. Με τις κατάλληλες ζυμώσεις το «Ηπειρώτικο πρωινό» θα ταξιδέψει με επιτυχία στα πέρατα του κόσμου και θα διαδόσει όχι μόνο τις νοστιμιές, αλλά και τις ομορφιές της Ηπείρου.

Και φυσικά, θα καλλιεργήσει σε λάτρεις της γαστρονομίας και μη την ασίγαστη επιθυμία να ταξιδέψουν ως εδώ για να απολαύσουν την αυθεντική ηπειρώτικη εμπειρία.

ΠροσφατεΣ συνταγεΣ
Ανακαλύψτε
Ηπειρώτικο Πρωινό-Αλευρόπιτα Μετσόβου

Αλευρόπιτα Μετσόβου

Μετσοβο
Ηπειρώτικο Πρωινό-Πέτουρα Μετσόβου

Πέτουρα Μετσόβου

Μετσοβο